Въздушни възглавници и амортисьори

В момента е валидна тенденцията високопроходимите коли, моделите комби, както и минивановете да се произвеждат задължително с въздушно окачване, закрепено само на задния мост. Причината за това структурно решение е необходимостта да се поеме по-голямо натоварване в тази част на превозното средство. Въздушните възглавници на окачването осигуряват достатъчна стабилност на пътя.

Не всички коли излизат от завода с въздушно окачване, но много позволяват то да бъде монтирано в последствие. Това е валидно особено за автомобилите, които се карат офроуд. Окачването с въздушни възглавници ще гарантира комфорта и безопасността на пътниците.

На практика въздушното окачване са амортисьори с въздушни възглавници, които са вградени. Поддръжката на този вид окачване не е толкова скъпа в последно време, тъй като много специализирани сервизи имат практиката да произвеждат свои резервни части.

Не се препоръчва да подменете сами въздушните възглавници на окачването с втора употреба. Това може да стане причина за значително по-големи повреди по ходовата част на автомобила ви. Не се препоръчва и използването на резервни части, китайско производство. Те определено са много ниско качество и един ремонт с некачествени резервни части ще ви излезе доста солен.

Въздушни възглавници

В оторизираните сервизи за ремонт на въздушно окачване обикновено дават 12 месеца гаранция за подменената или рециклирана част.

Въздушните възглавници се износват с времето. Не е необходимо да чакате те да се спукат, за да отидете в сервиз. Специалистите препоръчват веднага, когато установите разлика в нивото на автомобила, въпреки настройките, които правите, да посетите оторизиран сервиз. Там професионалистите ще се погрижат за вашите въздушни възглавници. Тези сервизи разполагат с необходимата модерна техника и добре обучен персонал, който да се заеме с ремонта или рециклирането им.

Ако все още се чудите какви точно са положителните моменти в използването на въздушно окачване в автомобила, ще ви ги изброим.

Окачването с въздушни възглавници ви позволява да регулирате височината на колата в зависимост от пътната настилка, на която се намирате. Въздушните възглавници спомагат за по-комфортното возене, особено при неравни терени. Това е и основната причина все повече автомобили да получават своето въздушно окачване още в завода.

Проверявайте по-често състоянието на вашите въздушни възглавници, за да гарантирате безопасността и удобството на семейството при возене. При повреда на окачването или спукване на въздушната възглавница ще трябва да се обадите на пътна помощ, защото не трябва да се движите при такава повреда. В противен случай ще нараните и останалите елементи на окачването. Така ремонтът ще излезе доста по-скъпо от това да правите профилактика и редовна поддръжка.

 

Публикувано в Маркетинг.

Коментарите са забранени.