Причини да се замислите за телефон втора ръка

Едно от основните притеснения на всеки човек при купуването на употребяван телефон е да знаете дали сте защитени, ако внезапно спре да работи няколко седмици след като сте го купили. Това е малко вероятно и гаранция почти никога няма, ако вземете телефон втора ръка от човек на улицата или от продавачи в olx, bazar или ebay с почти никаква обратна връзка. Но ще откриете, че сте в много по-сигурни ръце, ако използвате някой от уважаваните онлайн магазини за телефони, които са специализирани конкретно и само в тази област.

Колко по-евтини са смартфоните втора употреба?

Очевидно и ясно за всички е, че една от основните причини повечето хора да купуват телефони втора ръка е цената. И ако наистина е така, колко всъщност можете да спестите? Е, отговорът на този въпрос в много случаи е доста пари. Например - ако един модел телефон нов от магазина струва 1000лв, то същия телефон втора ръка в добро състоятние бихте могли да го вземете за 700лв.

По-добри ли са телефоните втора ръка за околната среда?

Отговорът на този въпрос е Да, без никакво съмнение - технологичните отпадъци и изобщо следите, които оставят след себе си всякакви продукти от IT техниката или „е-отпадъците“, както още ги наричат, достигат невиждани и нечувани размери и нещата с времето все повече се влошават.

В доклад действащия изпълнителен директор на ООН за околната среда твърди, че „оцеляването на планетата ни ще зависи от това колко добре запазваме стойностите на продуктите в системата, като удължаваме техния живот“. Разследвания разкриват, че електронните отпадъци се равняват на повече от 50 милиона тона за една година, като вероятно ще се удвои обема им до 2050-та година. Така че купуването и пазаруването на всякакви стоки втора ръка определено е необходимост, а не лукс или прищявка.

Когато решите да си купите телефон втора ръка, вие продължавате да държите тези ресурси в употреба по-дълго време и така помагате на планетата ни, като намалявате броя на новите технологични продукти, които трябва да бъдат произведени и да оставят след себе си своя въглероден отпечатък. Какви повече причини ви трябват? Купуването на телефони втора ръка не само ви спестява голяма сума пари, но и помага за спасяването на света.

 

Публикувано в Маркетинг.

Коментарите са забранени.