Ползи от използването на ергономична раница, ергономичен колан и кенгуру за бебе

Когато бебето/детето ви е в ергономична раница, ергономичен колан, слинг или кенгуру, проверявайте го често, за да се уверите, че нищо не запушва носа и устата му. В тази статия разсянваме детайлите които биха били полезни за повечето майки, а подобни стоки се предлагат във всеки добър детски магазин

  • Стегнатост: ергономична раницата, колана, слинга и кенгуруто трябва да са достатъчно стегнати, за да прегърнат и поддържат добре бебето/детето ви. Всяка свободна материя ще позволи на вашето бебе/дете да се свлече в неудобна позиция, което може да попречи на дишането му и да затрудни гърба ви.
  • Поглед по всяко време: Винаги трябва да можете да виждате лицето на вашето бебе/дете докато го носите в ергономична раница, ергономичен колан, слинг или кенгуру, само като погледнете надолу. Платът на ергономичната раница, колана, слинга и кенгуруто не трябва да се затваря около вашето бебе, така че да трябва да го отворите, за да ги проверите. В позиция на люлка вашето бебе/дете трябва да гледа нагоре, а не да се обръща към тялото ви.
  • Достатъчно близо, за да го целунете: Главата на вашето бебе или дете трябва да е толкова близо до брадичката ви, колкото е удобно докато го носите в ергономична раница, слинг или кенгуру. Като наклоните главата си напред, трябва да можете да целунете бебето си по главата или по челото.
  • Дръжте брадичката на бебето на разстояние от гърдите: Бебето/детето никога не трябва да се свива, така че брадичката му да е притисната към гърдите, тъй като това може да ограничи дишането му. Уверете се, че винаги има пространство с ширина поне на един пръст под брадичката на вашето бебе/дете докато го носите в ергономична раница, ергономичен колан, слинг или кенгуру.
  • С изправен гръб: В изправена позиция ергономичната раница, ергономичния колан, слинга и кенгуруто ви трябва да носи бебето/детето удобно до вас, за да поддържа гърба му в естественото му положение. Коремът и гърдите им трябва да са срещу вас. Тествайте това, като поставите ръката си върху гърба на бебето/детето си и го натиснете внимателно, то не трябва да се разгъва или да се приближава до вас.

Ако бебето/детето ви е в ергономична раница, слинг или кенгуру, дъното му трябва да е в най-дълбоката част. По този начин ергономичната раница, слинга и кенгуруто не сгъва вашето бебе и не притиска брадичката му към гърдите му.

Бебешки позиции за ергономични раници, ергономични колани, слингове и кенгура

Позициите за бебешки ергономични раници, ергономични колани, слингове или кенгура звучат много като йога движения. Разширеният клек е техника за носене на бебе известна още като позиция на жокей или M-позиция.

Разширеният клек е мястото, където бедрата на бебето/детето са разперени около торса на човека, който го носи. Бебето/детето също има свити бедрата, така че коленете му да са малко по-високи от дупето или на нивото на дупето с подпряни бедра.

Мога ли да кърмя в ергономична раница, колан, слинг и кенгуру?

Определено можете да кърмите бебето/детето си в ергономична раница, ергономичен колан, слинг и кенгуру, но това изисква известно умение и практика, което не е никак трудно.

Съвети за кърмене в ергономична раница, ергономичен колан, слинг или кенгуру :
  1. Уверете се, че бебето/детето ви може да диша лесно.
  2. Поддържайте бебето/детето си по всяко време.
  3. Променете позицията на вашето бебе/дете след хранене, така че главата му да е обърната нагоре и да е далеч от плата.
  4. Можете да направите това вертикално или в по-спокойна позиция. Въпреки че ще трябва да използвате ръцете си, това може да ви даде повече свобода да се движите.

 

Публикувано в Маркетинг.

Коментарите са забранени.