Качествените матраци водят до по-пълноценен сън

Tова, върху което спите, влияе ли на това колко качествено спите? Абсолютно, Да. Експертите в сферата на продуктите за сън категорично са на едно мнение и то е, че хората са успели да подобрят своя сън чрез смяната на различни видове матраци и че сънят е много важна част от цялостното здравословно състояние на човека. Друг е въпроса, че матрака, който е удобен за един човек, не е сигурно че е удобен за друг и всичко е строго индивидуално спрямо структурата на тялото, формата на гръбначния стълб, заболявания и други.

Как действа върху тялото ви един добър матрак?

Международни изследвания и проучвания сочат, че спането на хора върху средно твърд матрак, в частност с регулиране на твърдостта, значително увеличава зоната на комфорт, правилната позиция на гръбначния стълб и качеството на съня. Ако имате болки в определени части на тялото и те ви тревожат, има изследвания, които сочат, че матаците, на които спите, имат фундаментално значение за вашия комфорт. Според проучване от 2015-та година, хората, спящи на мемори матраци със средна твърдост, са регистрирали голям спад на болките, които са имали и са заспивали значително по-лесно и за много по-кратко време. Други изследвания показват, че в сравнение с мемори матраците, латексовите матраци упражняват много по-малък натиск върху всяка една точка и част от тялото на хората, а това би могло да е от голяма полза за хората, докато спят да запазят една комфортна температура и позиция за сън.

Видове матраци и какво има значение при избора им

Пружинни, мемори и латексови матраци са основните видове, от които можете да избирате в повечето магазини за матраци. Тъй като пазара за матраци предоставя голям набор от възможности за избор на потребителите, лицензирани хиропрактори, казват, че е много важно да се вземе предвид колко всъщност е действителната продължителност на живота на различните видове матраци.

  • Дунапренени матраци - Тестове показват, че дунапренените матраци най-често запазват качествата си до максимум 10 години ползване. Ако има гел пяна в тяхната вътрешност може да се увеличи трайността значително като гелът в действителност разпределя значително по-равномерно натиска от тяхлото ви върху матрака.
  • Латексови матраци - Според много изследователи на съня, латексовите матраци са най-издръжливият вид в сравнение с останалите налични на пазара, тъй като могат да запазят свойствата си до 25 години използване, без да се намали опората, която ви осигуряват за гръбначния стълб.
  • Хибридни (смесени) матраци - Опитът доказва, че това може би са най-издръжливите матраци, тъй като обединяват стоманени пружини със слоеве от пяна и разичен вид текстил, което води до осигуряването на повече комфорт с течение на времето, без матраците да увиснат и да се деформират.
  • Пружинни матраци - Има различни видове пружинни матраци, но тези с малко количество пружини или пружини с много ниско качество могат да имат издържат най-много 5 години без да се компрометират.
  • Има много различни модификации при матраците относно пълнежа и от какво точно той да се състои като има варианти с алое, лавандула и много други успокояващи ароматни масла, чиято цел е да намалят нивата на стрес и да доведат до по-пълноценна почивка за вас. В крайна сметка всички матраци трябва да поддържат здравословна правилна позиция на вашия гръбнак, като не бива да ви загряват прекалено много и трябва да отговарят изцяло на вашите индивидуални нужди и бюджет.

 

Публикувано в публикации.

Коментарите са забранени.