Рекламите на Ридли Скот.

Сър Ридли Скот е известен най-вече като филмив режисьор, създал едни от най-известните и силни филми на последните 40 години. В това число са „Блейд Рънър”, „Пришълецът”, „Гладиатор”, „Блек Хоук Даун”  и „Американски гангстер”.

Не много известно е, че преди да стане толкова известен филмов режисьор, Ридли Скот е бил също толкова известно име в света на ТВ рекламата.

Акценти на кариерата му в рекламата

Без съмнение рекламата, с която е най-известен е спотът на Apple от 1984год. Той се излъчва по време на финала по американски футбол Super Bowl и почти 30 години по-късно все още е възприеман като произведение на изкуството. Смелостта, с която е направен е впечатляваща – това е реклама на компютри, в която те не се показват или дори не се споменават и въпреки това е много успешна.

Има и по-ранни реклами на Ридли Скот, които са му проправили пътя към киното. Рекламата на хляб Hovis (пекарна) от 1974г. е емоционален спот, празнуващ простият живот. Избрана е за любимата реклама на Великобритания.

По модел на рекламата на Apple от 1984г. Скот прави и реклама за Barclay’s Bank, която също е възприемана за класика. Тя превръща обикновена банка в банка на хората и ефектът е впечатляващ. Кибер-пънк начинът, по който е направена рекламата, според някои дори е взаимстван във филма Матрицата.

През 1990г. Ридли Скот прави нова реклама за Super Bowl, този път на Nissan. Тя отново кара всички да говорят за нея и да се учат от майстворството на създателя й.

В рекламата, която прави за Orange през 1998, Скот включва таланта си като дизайнер и художник, за да направи графичен спот, който обрисува мощта на телекомуникационния гигант.

Ридли Скот прави страхотни филми. Той също така прави и страхотни реклами. И рекламната и филмовата индистрии му дължат признание и благодарност.

Източик:  Aboutcom

Публикувано в ТВ реклама с етикети , , . Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>